14.05.2018, 14:47h

Čestitka ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek

 

Ministrica kulture dr.sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je čestitke zbog osvojene nagrade Muzeju betinske drvene brodogradnje.

 

U nastavku  prenosimo tekst čestitke:

"Nagrada „Siletto Prize“ za 2018. najboljem europskom muzeju u kategoriji rada s lokalnom zajednicom „Museums and communities“ dokaz je potencijala vašeg projekta u kreativnom i inovativnom unaprjeđenju profesionalne prakse te u sinergiji s čvrstom i kvalitetnom komunikacijom sa zajednicom u kojoj djeluje Muzej. Ova značajna međunarodna nagrada priznanje je struke Muzeju, vašem stvaralaštvu, cjelokupnoj zajednici i osnivaču, a hrvatskoj stručnoj javnosti predstavlja veliku čast i poticaj za razvoj muzejske prakse.

Upravo su podrška zajednice te načini interpretiranja i predstavljanja kulturne baštine o tradiciji drvene brodogradnje u Betini na Murteru bitnom sastavnicom koja od samog osnutka karakterizira vrstan profesionalan i odgovoran rad vašeg Muzeja.

Stoga smo iznimno ponosni što je upravo vaš muzej dobitnik nagrade u kategoriji rada s lokalnom zajednicom. Želim vam nastavak plodnog višestrukog djelovanja i oplemenjivanja hrvatske baštine te nova prepoznavanja i nagrađivanja vrijednosti vašeg rada."