17.09.2019, 09:35h

Dani glagoljice u Jezerima – 10. Sabor glagoljaša Slovo Rogovsko

 

Udruga glagoljaša Zadar priređuje 10. Sabor glagoljaša Slovo Rogovsko koji će se održati u Sv. Filipu i Jakovu, Zadru, Bibinjama, Briševu, Tkonu, Jezerima, Tisnom i Murteru od 18. do 25. rujna.

 

Sabor će se svečano otvoriti u Znanstvenoj knjižnici Zadar uz igrokaz "Ispovijest glagoljskog zbornika" kojeg su priredile učenici 6. razreda OŠ Zadarskih otoci. Tijekom Sabora održavati će se niz radionica za djecu i odrasle, izložbi, predstavljanja knjiga, stručna predavanja, misa na staroslavenskom i kazališne predstave.

Cilj manifestacije je očuvanje glagoljaške tradicije i želja da, osim djece polaznika Male škole glagoljice, glagoljicu nauče pisati i odrasli.

Tradicionalna manifestacija Sabor malih glagoljaša “Slovo rogovsko” koja se prvi put održala 2010. godine u Sv. Filip i Jakovu doživjet će ove godine svoje deseto izdanje, u organizaciji Turističke zajednice Općine Sv. Filip i Jakov, Male škole glagoljice OŠ “Sv. Filip i Jakov” i Udruge glagoljaša Zadar. Sabor se, uz veliki broj sudionika iz raznih krajeva Hrvatske, održao na više lokacija u Sv. Filipu i Jakovu, Zadru, Bibinjama i Murteru, a od ove godine i u Jezerima.