19.09.2022, 11:27h

Izgradnja kuće u Staroj Drenčini ušla u zadnju fazu izgradnje

 

U sklopu inicijative „četiri općine pomažu Petrinji, Glini i Sisku“, izgradnja kuće obitelji Telebar iz Stare Drenčine u Sisačko-moslavačkoj županiji, na čiju obnovu se obvezala Općina Tisno, ulazi u zadnju fazu izgradnje.

 

Nakon potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, 31. prosinca 2020. godine Općina Tisno pozvala je pravne i fizičke osobe s područja Općine Tisno na donaciju sredstava u svrhu pomoći jednoj obitelji na potresom pogođenom području. Općina Tisno u sklopu inicijative obvezala se obnoviti jednu kuću na potresom pogođenom području.

Na prijedlog  grada Siska Općini Tisno dodijeljena je kuća peteročlane obitelji Ivane Telebar u kojoj ima i jedno teško bolesno dijete. Obitelj je slabijeg imovinskog stanja te se radi o obitelji stradalog branitelja, a obiteljska kuća je nakon potresa označena crvenom oznakom (neupotrebljivo)  te je potrebno potpuno uklanjanje.

Od dana objave poziva pa do danas na poseban račun za prikupljanje sredstava pomoći za izgradnju obiteljske kuće obitelji Telebar, čija je kuća stradala u potresu, prikupljeno je gotovo 400.000,00 kuna. Razliku u cijeni do završetka izgradnje objekta pokriva Općina Tisno iz proračunskih sredstava. Projektiranje objekta, rušenje objekta i odvoz materijala te građevinski nadzor izgradnje kuće donacije su privatnih tvrtki.

Gradnja obiteljske kuće navedenoj obitelji započela je 11. prosinca 2021. godine uklanjanjem porušenog objekta i već sljedeći dan krenuli su radovi na temeljima nove kuće.

Izgradnja navedene kuće upravo je ušla u zadnju fazu kada se postavljaju zatvori te kreće s unutarnjim uređenjem. Završetak uređenja objekta i useljenje obitelji u novi dom planira se krajem listopada ili početkom studenog.