19.09.2022, 11:00h

Nova zlata za Dupine

 

Prošli tjedan od četvrtka do nedjelje jedanaestero najvrjednijih, mladih dupina nastupilo je u Zagrebu (ŠRC Jarun) na 32. (79.) Hrvatskom veslačkom prvenstvu.

 

Ranojutarnji treninzi, naporne pripreme ( kroz cijelu veslačku sezonu!! ) i ozbiljan pristup dali su odlične rezultate. 

Posade Dupina su kroz kvalifikacije uspjele izboriti četiri finala, a u finalnim utrkama osvojiti i dvije zlatne medalje.

Zlato i naslov prvakinje uvjerljivim pobjedama u prednatjecanju, polufinalima i finalu osvojila je  kadetkinja Marijeta Rameša

Kadet Bartol Bračanov osvojio je zlato u također uzbudljivoj i sigurnoj utrci.

Klara Marača osvojila je peto mjesto  u finalu dok je kadet Lukas Martinović bio šesti. Eni Skračić u samcu kadetkinja osvojila je drugo mjesto u finalu B. Kadeti Lorenco Baica i Frane Juraga bili su peti u finalu B u konkurenciji 22 prijavljena dvojica na pariće. Dvojac bez kormilara juniora B (Dominik Obratov i Andrija Bilić)  u odličnoj utrci polufinala radi male tehničke greške nisu ušli u finale. Lujko Pirjak u skifu kadeta kao i Josip Klarin u samcu juniora B nisu prošli kvalifikacije.

Tom prigodom. općinski načelnik Kristijan Jareb primio je zlatne veslače, čestitao im na sportskoj borbi i osvojenim peharima te poželio još puno uspjeha na sljedećim natjecanjima.