02.07.2015, 17:05h

Počeli geomehanički radovi na lokaciji Podjasenovac za sustav odvodnje Pirovac-Tisno-Jezera

 

Od danas, 02. srpnja do najkasnije 06. srpnja 2015.godine izvršiti će se geomehanička ispitivanja bušenja terena, kako bi se dobili podaci o kakvoći tla i drugi parametri koji su nužni za početak projektiranja postrojenja u sustavu odvodnje Pirovac-Tisno-Jezera na lokaciji Pojasenovac u naselju Jezera.

 

Predmetne radove vodi i koordinira Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik, a sve na nekretninama katastarske oznake čest.zem.5224/2, 5236 i 5237 K.O.Jezera.

Ovi radovi su u stvari nužne predradnje koje je prethodno potrebno odraditi kako bi se odredio i konačno definirao najoptimalniji obuhvat za smještanje postrojenja u sustavu odvodnje Pirovac-Tisno-Jezera na predmetnoj lokaciji.

Pošto se uistinu radi o važnom projektu od javnog interesa, nije bilo moguće eliminirati i ne dozvoliti radove bez obzira na visok datum odnosno vrijeme turističke sezone. Iz tog razloga molimo za razumijevanje i očekujemo suradnju u okviru strpljenja za vrijeme trajanja radova bušenja obzirom da se radi o vrlo zahtjevnom i složenom zahvatu te jako bitnim radnjama, a kako bi naposlijetku bilo moguće definirati konačan obuhvat i izraditi projektnu dokumentaciju za predmetni sustav odvodnje.