12.09.2019, 13:01h

Općina Tisno instalirala nove pristupne točke u sklopu projekta WiFi4EU

 

Općina Tisno među prvima je u Hrvatskoj instalirala nove pristupne točke za bežični Internet pod nazivom WiFi4EU kojeg financira Europska unija.

 

Općina Tisno se prijavila za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih izgradnji mreže na javnim prostorima te postavljanjem najsuvremenijih pristupnih točaka bežičnog interneta ušla među europske gradove i općine koje su ovim putem osigurale 15.000 €.

Uz postojeću mrežu „e-Tisno“ koja je puštena u promet prije više od tri godine, instalirana je i puštena u promet nova oprema na novim lokacijama u mreži WiFi4EU čime je proširena mrežna pokrivenost besplatnog općinskog interneta u sva tri otočna mjesta. Tako se svi građani i turisti od danas mogu besplatno spojiti na dodatnih 10 lokacija na javnim površinama Tisnoga i Jezera.

I dalje pratimo trendove jer činjenica je da imamo sve veći broj mobilnih uređaja koji se spajaju na Internet bilo radi posla, zabave ili informiranja. Prije nekoliko godina krenuli smo s uvođenjem interneta sa skromnim brzinama i ograničenim prometom, a danas s ovim imamo jednu široku mrežu koja omogućava sigurnu, stabilnu i besplatnu internet vezu.

Instalirana oprema zadovoljava sve uvjete koje je postavila Europska unija za ovaj projekt, a za koju je Općina Tisno dobila i potvrdu ispravnosti od strane tima WiFi4EU.