21.04.2017, 13:37h

Općine Tisno i Murter-Kornati potpisale aplikacijski paket za sustav odvodnje vrijedan 128 milijuna kuna

 

Općine Tisno i Murter-Kornati danas su u Zagrebu potpisale najveći infrastrukturni projekt koji se ikada proveo na otoku, aplikacijski paket za 128 milijuna kuna vrijedan projekt Sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Murter-Betina.

 

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović u zgradi Hrvatskih voda u Vukovarskoj ulici danas je upriličio svečanost predaje aplikacijskih paketa, na kojem su sudjelovali zamjenik načelnika Općine Tisno Miljenko Meštrov i načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov uz ostale predstavnike gradova i općina te javnih isporučitelja vodnih usluga koji sudjeluju u više aplikacijskih paketa za projekte koji se prijavljuju za financiranje iz sredstava Europske unije kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Riječ je o pet paketa ukupne vrijednosti 2,4 milijarde kuna, od čega na Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Murter-Betina otpada 128 milijuna.

Do kraja godine očekuje se predaja aplikacijskog paketa i za sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pirovac-Tisno-Jezera, čime bi bila gotovo istovremeno riješena odvodnja u sve tri općine zapadnog dijela Šibensko-kninske županije.