28.06.2018, 14:50h

Potpisan ugovor o izgradnji sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Betina-Murter

 

Danas je u Murteru svečano potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za gradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Betina – Murter u ukupnom iznosu od 155.864.266,25 kn.

 

Time se iz Europskih fondova osigurala izgradnja sustava za mjesta Betina i Murter.

Ugovor je s čelnim ljudima Hrvatskih voda, Vodovoda i odvodnje Šibenik te načelnika općina Murter-Kornati i Tisno, potpisao i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić.

Ukupno trajanje provedbe projekta nakon postupka javne nabave odvijat će se u 2019., 2020. i 2021. godini, gdje će se za mjesto Betina ukupno izgraditi 8536 m gravitacijskih kolektora, četiri crpne stanice te sanirati vodoopskrbna mreža u dužini od 4235 m.

Načelnik Općine Tisno, Ivan Klarin, na svečanom potpisivanju ugovora ocijenio  je ovaj projekt, uz projekt aglomeracije Pirovac-Tisno-Jezera koji će se potpisati do kraja godine, kao preduvjet kvalitetnijem i bržem razvoju turizma na samom otoku Murteru te istaknuo  da je priključivanje stanovnika na sustav javne odvodnje danas jako važno prvenstveno zbog poboljšanja kakvoće mora, koje je od velike važnosti za turizam kao glavni izvor prihoda na ovom području.