09.03.2018, 10:18h

Proljeće u Muzeju betinske drvene brodogradnje

 

Program predavanja i radionica u Muzeju Betinske drvene brodogradnje je počeo 08. ožujka i trajat će do 18. svibnja kada će biti obilježen Međunarodni dan muzeja.

 

Ovog proljeća na rasporedu su aktivnosti za djecu i odrasle, predavanja i izložbe. Do kraja ožujka pod voditeljskom palicom Nede Juran i Marije Skračić naučit ćemo više o ogrici, školarce očekuju radionice inspirirane zavičajem i alatima u brodogradnji, a predškolce još malo satova talijanskog jezika.

U pripremi je i predavanje magistra agronomije Romana Ozimeca o bioraznolikosti naše Dalmacije te razmjena autohtonog sjemenja. Povodom blagdana Cvjetnice u Muzeju će se održati i radionica pletenja tradicionalnih palmi  od maslinovih grančica.

Izložba Marame, šudari, hacoli… šibenskih otoka i priobalja s posebnim naglaskom na otok Murter, bit će postavljena i u Muzeju, a moći ćete je razgledati od 6. travnja kad je planirano svečano otvorenje.

Krajem travnja u Informacijskom centru PP Vransko jezero i NP Kornati postavit ćemo izložbu fotografija Boška Fržopa, koja će označiti početak aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja. Na rasporedu su radionice, igre, predavanje i promocija knjige Jurice Gašpara, a na sam Međunarodni dan muzeja  Muzej će biti otvoren za razgledavanje cijeli dan!