03.02.2020, 11:17h

Savjet mladih Općine Tisno – radni sastanak u Bruxellesu

 

U razdoblju od 29. do 31. siječnja, predsjednik Savjeta mladih Općine Tisno, Marko Jović sudjelovao je na radnom sastanku u Bruxellesu gdje je zajedno s još trinaestero mladih iz Belgije, Bosne i Hercegovine, Češke Republike, Kosova, Latvije, Sjeverne Makedonije, Slovačke i Njemačke predstavio rezultate s Europskog ruralnog parlamenta mladih održanog u Španjolskoj u studenom prošle godine.

 

O izazovima ruralne mladeži na kojima je temeljena Deklaracija europske ruralne mladeži (www.europeanruralparliament.com/youth) sudionici su raspravljali s Veronikom Korčekovom ispred Europske mreže za ruralni razvoj (European Network for Rural Development - ENRD) te potpredsjednikom organizacije Forum Synergies Hannesom Lorenzenom. Pri posjetu sjedištu Europskog parlamenta u Bruxellesu, rasprava o istim temama se nastavila i na formalnom sastanku sa zastupnicima u Europskom parlamentu, Dace Melbārdeom iz Latvije, Isabel Benjumeom iz Španjolske te Niklasom Nienaßom iz Njemačke. Bila je ovo i prilika za obilazak same zgrade parlamenta i prijestolnice Europe, grada Bruxellesa.

 

Osim Savjeta mladih Općine Tisno, Marko je na sastanku organiziranom u suradnji organizacija Latvijas Lauku forums (Latvian Rural Forum) i MIJARC Europe kao jedini hrvatski sudionik predstavljao i Hrvatsku mrežu za ruralni razvoj, hrvatskog nacionalnog partnera u Europskom ruralnom parlamentu.

 

Sastanak je dio projekta ”The best is yet to come. Youth create tomorrows' rural reality from village to wider Europe/Najbolje tek dolazi. Mladi stvaraju sutrašnju ruralnu stvarnost od sela prema široj Europi ” financiranog uz potporu Europske komisije kroz program Erasmus+: Mladi na djelu”.