11.04.2015, 21:13h

U Jezerima održana XXI. Smotra pučkog crkvenog pjevanja šibenske biskupije „Puče moj“

 

Župa Gospe od Zdravlja i Općina Tisno po prvi puta su bili organizatori smotre pučkog pjevanja Šibenske biskupije „Puče moj“.

 

Smotra se održala u župnoj crkvi Gospe od Zdravlja  s početkom u 16,00 sati, a na smotri su bili prisutni šibenski župan Goran Pauk i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.  Smotra „Puče moj“ dva se desetljeća održavala u organizaciji župe Sv. Juraja iz Zatona, a pokrenuo ju je šibenski biskup Ante Ivas. Smotra u prvom redu želi sačuvati tradicionalno liturgijsko pučko pjevanje kao i dio naše kulturne baštine, koje je ponegdje počelo padati u zaborav i nestajati.

Na smotri su uz domaće pučke pjevače iz župe Gospe od Zdravlja nastupile i župe Uznesenja BDM iz Stankovaca, Sv. Jure iz Rupa, Uznesenja Marijina iz Prvić Šepurina,  Rođenja BDM iz Skradina,  Sv. Jurja iz Primoštena,  Našašća Sv. Križa iz Vodica, Sv. Mihovila iz Murtera,  Sv. Križa iz Krapanj-Brodarice, Sv. Duha Tisno, Prikazanja BDM – Gospe od zdravlja iz Kistanja,  Sv. Frane iz Betine,  Gospe od Zdravlja iz Dubrave kod Šibenika, Uznesenja BDM iz Rogoznice,  Sv. Danijela iz Danila-Kraljice i župa Sv. Jurja iz Zatona.