21.08.2015, 14:47h

Završen 10. Garden festival u Tisnome

 

Završen je niz od 5 festivala koji započeo 1. kolovoza 10. Garden festivalom i tim povodom donosimo vam sažetak sezone. :)

 

Sunce je sjalo, vrijeme je bilo prekrasno, i gibali smo se u ritmovima koji su ispunjavali lokaciju Garden Tisno cijelu sezonu 2015.

Ove sezone lokacija Garden Tisno bila je domaćin dobrih zvukova od početka srpnja, a sve je počelo s ocem svih festivala, The Garden Festivalom, koji je jubilarni i posljednji 10. put donio vremena za uživanje. Ujedinjeni u tjedan dana zabave, pustolovine i plesa pod zvjezdanim nebom posjetitelji festivala su mogli uživati u nezaboravnim zvucima izvođača kao što su Crazy P,  DJ Harvey, Bonobo, Seth Troxler ili pak Paranoid London lavlju koje je ujedno bilo i zatvaranje poglavlja festivala koji je potaknuo i oblikovao hrvatsku festivalsku scenu. Već sada je najavljeno da će iduće godine Gardenovu festivalsku priču i naslijeđe, uz sve ostale festivale, nastaviti Love International koji će se u Tisnom održati od 29. lipnja do 6. srpnja.

Uslijedio je Electric Elephant festival uz zvuke kojeg se upijalo sunce, a on je zazivao originalni duh Ibize 70-ih i 80-ih godina uz nastupe Todd Terry, The 2 Bears, Death By Repetition, DJ Kozmonaut. Da cijela sezona ima smisla pokazao je Stop Making Sense festival, a nakon njega je u slijedio SUNceBeat koji je ugostio jazz i soul zvuke zbog kojih su ljetni dani bili stvoreni za uživanje.

Soundwave jaše na valovima dobre glazbe, a ove je sezone predstavio jedinstvenu atmosferu uz nastupe Fatime, Andreye Triyane, Fatime, LTJ Bukema ili pak legendarnih Slum Village.

Odličan pokret na suncu I pod zvijezdama nastavljen je uz Movement Croatia, svjetski poznatim festivalom koji je ove godine svoje klupsko izdanje održao u Barbarella's klubu, dajući tako pravu podlogu za puno festivalsko isustvo u narednim godinama.  

Lokacija Garden Tisno bila je adresa odličnog glazbenog putovanja više od mjesec dana. Za to vrijeme zabavljalo se na 5 festivala pred 4 pozornice i u klubu na otvorenom Barbarella's, plovilo se s  2 broda kako bi se osigurala pokretna glazbena utočišta, sezona je ugostila oko 600 izvođača, a 12 tisuća ljudi iz 40 zemalja je uživalo u ljetu u Tisnom. Ovom festivalskom receptu treba dodati i mnoštvo prijatelja, obitelji, bezbroj osmijeha i dobrih vibracija, ali i podršku općine Tisno i lokalnih vlasti koji su nam još jednom pružili dom i pokazali svoje gostoprimstvo tijekom cijele sezone.

Hvala svima koji su bili dio ove festivalske poslastice i veselimo se druženju u 2016. godini.

Pratite nas i saznajte sve novosti:

http://www.watchthegardengrow.eu/
 

The Garden Festival
http://www.thegardenfestival.eu  /  https://www.facebook.com/thegardenfestival

Love International
http://www.loveinternationalfestival.com / https://www.facebook.com/Loveinternationalfestival

Electric Elephant

http://www.electricelephant.co.uk  / https://www.facebook.com/electricelephantfestival

Stop Making Sense

http://stopmakingsense.eu / https://www.facebook.com/stopmakingsensefestival

SUNceBeat

http://www.suncebeat.com/festival-information  / https://www.facebook.com/SUNceBeat
Soundwave

http://www.soundwavecroatia.com / https://www.facebook.com/soundwavecroatia