Uzvratni posjet grada Velké Meziříčí Općini Tisno

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Uzvratni posjet grada Velké Meziříčí Općini Tisno

U četvrtak, 31. svibnja 2012. godine, gradonačelnik i predstavnici gradskog vijeća češkog grada Velké Meziříčí boravili su u Tisnome u uzvratnom posjetu Općini Tisno gdje su ih primili zamjenik načelnika Miljenko Meštrov i direktor TZOT Filip Henjak .
U siječnju ove godine potpisan je sporazum u kojem su se dvije lokalne samouprave obvezale da će razvijati uzajamne odnose s ciljem poboljšavanja razumijevanja, prijateljstva i poštivanja ljudskih vrijednosti. Ovim posjetom gradonačelnika Radovana Necida, napravljen je korak naprijed k proširenju ranijih kontakata i diskusija, te su konkretizirale aktivnosti vezane uz sam sporazum.
Gospodin Necid je sa zadovoljstvom ustvrdio da su planovi vezani uz sporazum pobudili veliki interes kod građana kao i kod ostalih lokalnih samouprava s kojima grad Velké Meziříčí surađuje. Vezano uz dogovorenu suradnju između sportskih i kulturnih društava, gradonačelnik Necid je kao prvi korak uputio poziv našim kulturno-umjetničkim udrugama na proslavu 20.-te obljetnice njihovog kulturnog centra „Jupiter“ u rujnu 2012. godine.


Gradonačelnik grada Velké Meziříčí Radovan Necid i zamjenik načelnika Miljenko Meštrov


Vijećnici grada Velké Meziříčí sa zapovjednikom DVD Tisno T. Belakušićem