Novogodišnja čestitka načelnika Ivana Klarina

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Novogodišnja čestitka načelnika Ivana Klarina

Poštovani stanovnici općine Tisno,

želim vam na početku Nove 2013. godine zaželjeti sve najbolje - vama i vašim obiteljima, ali i našoj Općini kao i svim javnim djelatnicima, djelatnicima DVD-a Tisno, Ježinca d.o.o. za komunalne poslove, svim kulturnim i sportskim udrugama, Mjesnim odborima, Župnim uredima i turističkim zajednicama.
Ovim putem izražavam svoju želju da i ovu godinu obilježi naša suradnja, kako bi naša Općina Tisno i dalje u 2013. godini, plovila punim jedrima na opće zadovoljstvo svih nas. Godina koju smo ostavili iza sebe je, unatoč krizi koja se svuda osjeća, ipak bila uspješna godina.  Ostvarili smo niz potrebnih i uspješnih projekata, naši ugovori vezani za Državni proračun u ukupnom iznosu su prešli 20 milijuna kuna.
Od najvažnijih projekata spomenimo radove na rekonstrukciji odvodnje, izgradnju cesta, komunalnu infrastrukturu, projekte zaštite okoliša, izgradnju sportske dvorane, te projekt izgradnje Doma za starije i nemoćne u Tisnome.
Organizirali smo Garden festival koji je privukao preko 20 tisuća mladih iz cijele Europe i svijeta. Tako smo dodatno izbrendirali i našu Općinu i naš otok i povećali broj noćenja stranih gostiju za više od 27%. Izdvojio bih još i dozvolu za početak rada Zavoda za hitnu medicinu ispostave Tisno, i još dugi niz kvalitetnih projekata. Dobili smo i Plavi cvijet kao općinsko središte s pohvalom našoj općini Tisno za veliki napredak u odnosu na prijašnje godine.
U 2013. nastavljamo s niz kvalitetnih projekata kako bi svima nama, ali i našim gostima omogućili kvalitetniji život i kvalitetniji boravak u na području naše Općine i našem otoku. Proračun za 2013. godinu planirali smo u iznosu većem od 24 milijuna kuna što je rekordna visina proračuna Općine Tisno do sada, a sve u interesu boljeg i kvalitetnijeg života. U novom proračunu osim niza kvalitetnih projekata, nismo zaboravili i naš socijalni program u kojem se kao i dosadašnjih godina velika pažnja poklanja najmlađima, preko potpora mladim roditeljima za novorođenu djecu, te potpori srednjoškolcima i studentima kroz naš obiman program stipendiranja, sufinanciranje prijevoza srednjoškolcima slabijeg imovinskog stanja.i sl.

Na kraju želim puno dobrog zdravlja, radosti, veselja i poslovnog uspjeha u Novoj 2013. godina i svim posjetiocima naše internetske stranice kojih je svakodnevno sve više.

Vaš načelnik Ivan Klarin.