Tisnome i Jezerima dodijeljen "Plavi cvijet"

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Tisnome i Jezerima dodijeljen "Plavi cvijet"

Dana 17. listopada 2011. godine, u hotelskom naselju „Solaris“, Turistička zajednica Šibensko kninske županije u projektu Hrvatske turističke zajednice „Plavi cvijet“, dodijelila je ovu vrijednu nagradu mjestima Jezerima i Tisnome.
„Plavi cvijet" se tradicionalno održava na nacionalnom nivou u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, a u svrhu podizanja opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanja i unaprjeđivanja turističkog prostora i zaštite okoliša.
Tijekom spomenute akcije ocjenjuje se uređenost turističkih mjesta kao cjeline s posebnim osvrtom na uređenost javnih površina i hortikulture – umjetnost prostornog oblikovanja parkova i drugih pejzažnih kompleksa.
Tisno, kao općinsko središte, po prvi puta u 20 godina od kada se dodjeljuje ovo vrijedno priznanje, okitilo se ovom nagradom.
Kako je ova nagrada Jezerima dodjeljivana već nekoliko puta, a Betini prošle godine, uručivanjem „Plavnog cvijeta“ ove godine i Tisnome, sva tri primorska mjesta Općine Tisno sada se mogu ponositi ovim hvale vrijednim priznanjem.