Općina Tisno prvak Mini Eura 2012

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Općina Tisno prvak Mini Eura 2012

Malonogometna reprezentacija Općine Tisno predstavljala je Hrvatsku na turniru koji se održao u Poljskoj u organizaciji općine Strzyzow od 08.-11.06. Kao i ostalih 15 ekipa pozvani smo da paralelno s otvaranjem EURO 2012 odigramo turnir u malom nogometu. Igralo se u 4 skupine na nogometnim terenima veličine 50 x 20 m na travnatoj podlozi.

Boje Hrvatske, odnosno Općine Tisno branili su: Vjeko Klarin – kapetan momčadi, Sebastijan Lapov Mijatov, Domagoj Barić, Ivan Fantov, Stipe Klarin. Marko Turica, Mario Orlović i Valerio Bračanov. Logistiku je odrađivao Miljenko Meštrov.

U pet utakmica naši momci su dali 30 golova i zasluženo osvojili naslov prvaka Mini Eura. Najboljim igračem proglašen je naš Stipe Klarin, koji je ujedno dao i najviše golova. Naš golman, uz asistenciju obrane primio je najmanje golova na prvenstvu, ali je priznanje za naj golmana pripalo talijanskom golmanu zbog atraktivnih obrana osobito u finalnoj utakmici.

Finalnu utakmicu protiv talijanske općine Bagno Cavallo popratio je pored TV Poljske i veliki broj novinara.
Organizacija je bila za pohvalu kao i druženje reprezentacija i domaćina uz zajedničko praćenje utakmica EURA na velikom video zidu.

Općina Strzyzow je članica Zajednice ruralnih općina Europe s kojom općina Tisno ima prijateljske odnose i uz čiju smo potporu postali kandidati za ulazak u Zajednicu.