Projekt plinifikacije područja Općine Tisno

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Projekt plinifikacije područja Općine Tisno

Jučer, 13.listopada 2010.g. u prostorijama Općine Tisno održan je sastanak sa vodećim ljudima tvrtke EVN Croatia Plin d.o.o. Ta tvrtka  je u svibnju 2010.g. potpisala ugovor o koncesiji sa županijom u okviru kojeg se prostorno obuhvaća područja opskrbe Šibenika, Drniša, Knina, Vodica, Bilica, Tribunja, Pirovca, Tisnog i Murtera.
Sastanku koji je ujedno bio i prezentacija, prisustvovao je pročelnik upravnog odjela za imovinsko-pravne poslove, prostorno planiranje i uređenje te komunalne poslove g.Ivica Pirjak. Na prezentaciji,  naglasak je stavljen na buduće korištenje zemnog plina kao vrlo značajnog energenta, kako za grijanje tako i za hlađenje, koji je vrlo  interesantan prvenstveno zbog dugoročno isplative financijske odrednice – cijene zemnog plina. Isto tako, kao ekološki prihvatljiv energenat, zemni plin bi bio primjenjiv u obrtu i industriji, kućanstvu, komunalnim ustanovama te kao gorivo za razne uređaje.

Prvotno procijenjeni potencijal kupaca na području naše županije je cca 23 000 kućanstava čija se investicija ukupnog obuhvata procjenjuje na 28,2 milijuna EUR-a, duljine cjevovoda oko 435 km. Područje Općine Tisno prema prvim procijenjenim podacima obuhvatilo bi 19,9 km duljine mreže pod srednjim tlakom opskrbe od 5 bara.

O daljnjim aktivnostima, planiranih mjera za kupce prilikom prijelaza na opskrbu zemnim plinom kao i detaljnijim informacijama prihvatljivosti opskrbe, bit ćemo nadamo se na vrijeme informirani kako bismo i javnost dalje mogli upoznavati sa predmetnom situacijom.