Betinska fešta Dan Brganje i regata "Dlan i Veslo" 2013

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Betinska fešta Dan Brganje i regata "Dlan i Veslo" 2013

Jučer, tradicionalno na prvu nedjelju u kolovozu, održana je betinska ženska veslačka regata "Dlan i veslo" koja se održava u sklopu Dana Brganje. Na regati je sudjelovalo ukupno deset ekipa (4 veslačice i 1 kormilar).
Prvo mjesto i pečeno janje osvojila je ekipa "Trcine" iz Jezera, gajeta Kalamita, u sastavu: Ema Lapov, Ružica Lapov, Milenka Klarin, Verna Klarin i Senka Lapov Pleško.

Drugo mjesto i pršut osvojila je "Ekipa za ne biti doma" iz Betine, gajeta Baba Tone, u sastavu: Dijana Filipi, Ljubica Burtina, Marina Skračić, Marijana Kulušić i Lucija Turčinov.

Treće mjesto i paški sir osvojila je ekipa "Mačkove mace" koje su ujedno i prošlogodišnje pobjednice, gajeta Vada, u sastavu: Lujza Papeša, Mare Kovačev, Vojna Jušić, Sanda Ježina i Jana Filipi.

Nagradu u kategoriji "Najljepši stil veslanja" osvojila je ekipa "Ne damo se" iz Betine, gajeta Goran, u sastavu: Sonja Mićina Jakas, Anka Savina Jakas, Senka Miškova Skračić, Lidija Burtina i Blanka Kapov.

Nakon dodjele nagrada upriličena je svečana večera i druženje uz muziku za sve sudionice regate.

Na najvećoj betinskoj ljetnoj fešti nastupila je splitska grupa "Magazin", a brojni uzvanici su uživali u specijalitetima i velikom vatrometu.