Zaključci sa sastanka - sporazum o izgradnji sustava odvodnje Murter-Betina

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Zaključci sa sastanka - sporazum o izgradnji sustava odvodnje Murter-Betina

29. kolovoza 2012. godine održan je treći sastanak u vezi izgradnje i financiranja sustava odvodnje Betina - Murter na kojem su bili prisutni načelnik Ivan Klarin, njegov zamjenik Miljenko Meštrov te predstavnici mjesta Betina predsjednik Općinskog vijeća Općine Tisno Petar Jakovčev, viječnik Ognjen Jakovčev, predsjednik MO Betina Zoran Bokan, te članovi MO Betina Deni Periš i Silvijo Tomas.
Nakon pojedinačnih prijedloga i upita na sastanku su jednoglasno doneseni slijedeći zaključci:

1. Prihvaća se ponuđena varijanta za omjer sufinanciranja projekta, a bazira se na prosječnoj, višegodišnjoj potrošnji vode za mjesta Betina (28,12%) i Murter (71,88%) što će predstavljati omjer učešća općina u izgradnji sustava.

2. Predložene faze izgradnje se neće vezati za ponuđene varijante omjera sufinanciranja.

3. Na predložene i opisane faze izgradnje dijelova sustava predlaže se zamjena kako slijedi:
  • zamjeniti mjesta 4. i 5. - tako da je faza 4.- Branimirova-Zdrače, a faza 5. - Slanica-Podraduč.
  • fazu 9 - Varoš-Dolac staviti na poziciju faze 6 koja je u prijedlogu Goričina-Hrvatskih vladara

4. Omjer učešća za izgradnju faze 3. - Butina-Put Gradine nije jasan, te se traži pojašnjenje.

5. Traži se okvirno utvrđivanje (planiranje) vremena provođenja pojedinih faza, te uvrštavanje u sporazum. Obrazloženje: Iako svjesni da se radi o dugom periodu provođenja složenih aktivnosti, prisutni smatraju da ih je potrebno navesti radi planiranja kako sredstava za gradnju tako i zbog praćenja dinamike radova na terenu i planiranja pripremnih radova.

U raspravi, prisutni su se vodili idejom važnosti izgradnje prvenstveno magistralnog voda sa pročistačem i ispustom te su iz tog razloga predložili kako je navedeno.

Svi zaključci s ovog sastanka biti će dostavljeni voditelju projekta radi očitovanja i pisanja prijedloga sporazuma koji će se naći na dnevnom redu slijedeće sjednice Općinskog vijeća Općine Tisno.