Posljednji dan školske godine 2009/2010

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Posljednji dan školske godine 2009/2010

Školarci su dočekali posljednji dan ove školske godine i službeni početak ljetnog odmora. U tišnjanskoj osnovnoj školi održana je prigodna predstava uz nazočnost mnogih roditelja, djece kao i načelnika Ivana Klarina.
Sljedeća dva i pol mjeseca djeca će uživati u raspustu, a prave brige (za roditelje) opet kreću na jesen. Nabavka knjiga i mnogo troškova vezanih uz početak i trajanje školske godine svakako nisu mali problem u kriznim vremenima u kojima živimo. 
Da bi olakšala ove probleme i roditeljima i školarcima, Općina Tisno u svom proračunu za ovu godinu ponovo planira izdvajanja u tu svrhu.
Tako je za sufinanciranje nabavke knjiga za osnovnoškolce predviđeno 30.000,00 kuna, na potpore za prijevoz srednjoškolskih učenika do škole utrošiti će se 20.000,00 kuna, a za stipendije studenata i srednjoškolaca 130.000,00 kuna. Uz postojećih 18 stipendista, raspisivanjem novog natječaja za novu akademsku godinu, ta brojka će biti i povećana. Osim ovih izdataka koje Općina Tisno planira isplaćivati kao direktnu potporu učenicima i studentima, iz proračuna će se izdvojiti i dodatnih 30.000,00 za financiranje programa osnovnih škola.