Svečano puštanje u promet sustav od 19 „zelenih“ otoka u Općini Tisno

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Svečano puštanje u promet sustav od 19 „zelenih“ otoka u Općini Tisno

Danas, 03. srpnja 2012. godine, ministar za zaštitu okoliša i prirode, gospodin Mihael Zmajlović, pustio je u promet sustav od 19 „zelenih“ otoka. Radi se o sustavu podzemno-nadzemnih kontejnera namijenjenih za komunalni otpad, papir i plastičnu-metalnu ambalažu čijom ugradnjom su uklonjeni klasični kontejneri. Svečanosti ,koju je prigodnim govorom otvorio načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik Ivan Klarin, su prisustvovali brojni uzvanici: ministar za zaštitu okoliša i prirode Mihael Zmajlović, šibensko-kninski župan Goran Pauk, savjetnica i zamjenica finskog veleposlanika u RH Eira Mirjam Annikki Parpei, načelnici susjednih općina Murter i Pirovac Ivan Božikov i Ante Šparica, direktor općinskog komunalnog poduzeća Ježinac d.o.o.  Krste Barić sa svojim djelatnicima, te brojni mještani.
Osim načelnika Klarina, na svečanosti je govorio i njegov zamjenik Miljenko Meštrov, župan Goran Pauk, i zamjenica finskog veleposlanika u RH, gđa Parpei.

Ministar Zmajlović je ovom prigodom uručio i prvu kantu za odvajanje otpada za reciklažu, te kao i svi prisutni pozdravio napore Općine Tisno u ovakvim projektima koji su ključni za zaštitu okoliša kojima se Republika Hrvatska svrstava uz sam bok europskim zemljama koje su odavno prepoznale važnost selektiranja otpada.

Za provođenje ove, prve faze, spomenutog projekta Općina Tisno je uložila oko 1,5 mil. kuna. Program je prepoznat od strane Fonda za zaštitu okoliša kao kvalitetan i perspektivan te je Fond u tom smislu osigurao 60% sredstava za njegovo provođenje.