Zaključci sa sastanka – sporazum o izgradnji sustava odvodnje Murter-Betina

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Zaključci sa sastanka – sporazum o izgradnji sustava odvodnje Murter-Betina

Jučer, 31. srpnja 2012. godine održan je drugi sastanak na temu sklapanja sporazuma i ugovora za nastavak radova izgradnje sustava odvodnje Murter-Betina na kojem su bili prisutni načelnik Ivan Klarin i njegov zamjenik Miljenko Meštrov te predstavnici mjesta Betina: predsjednik Općinskog vijeća Općine Tisno Petar Jakovčev, vijećnik Ognjen Jakovčev, predsjednik MO Betina Zoran Bokan, te članovi MO Betina Tomislav Jadrešić, Siniša Mikin i Silvijo Tomas.

Na sastanku su jednoglasno doneseni slijedeći zaključci:
  • da se odbija potpisivanje sporazuma koji je trenutno predložen od strane Općine Murter-Kornati,
  • zadužuje se načelnik Ivan Klarin da se u što hitnije sastane s načelnikom Općine Murter- Kornati Ivanom Božikovim, te da se definira novi sporazum
  • da se u sporazumu što preciznije definiraju rokovi izgradnje sustava odvodnje kroz mjesto Betina
  • da se definira paralelna rekonstrukcija vodovodne mreže kroz mjesto Betina
Na sastanku je također zaključeno da je potrebno uvesti naknadu za razvoj u visini od 4kn/m3 utrošene vode te ukinuti postojeću naknadu za razvoj voopskrbnog sustava u visini 2kn/m3 utrošene vode. Svi zaključci s ovog sastanka biti će na dnevnom redu slijedeće sjednice Općinskog vijeća Općine Tisno., a vijećnici će zadužiti načelnika Ivana Klarina da potpiše Sporazum/Ugovor o sufinanciranju dokumentacije sustava odvodnje Murter-Betina i Sporazum/Ugovor o sufinanciranju izgradnje sustava odvodnje Murter Betina.