Druga obljetnica tragedije

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Druga obljetnica tragedije

Dvije su godine prošle od  tragičnog četvrtka 30. kolovoza 2007. kada su gaseći požar na Velikom Kornatu poginula dvanaestorica vatrogasaca. Danas, na dan tragedije, obitelji i prijatelji stradalih, kao i predstavnici državnog vrha, zaputili su se na mjesto nesreće.

Uoči odlaska na Kornat, u Šibeniku su u znak sjećanja na poginule vatrogasce iz šibenske Javne vatrogasne postrojbe - Marinka Kneževića, Dinu Klarića, Ivana Marinovića i Ivicu Crvelina, na spomen ploču obitelji i predstavnici gradske vlasti položili vijence i zapalili svijeće.

S početkom u 12 sati je u crkvi Gospe od Tarca na otoku Kornatu odslužena misa zadušnica, nakon koje su na mjestu stradavanja vatrogasaca položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Na komemoraciji na Kornatu je u ime predsjednika Stjepana Mesića bio nazočan njegov savjetnik za društvene i humanitarne djelatnosti Borislav Vučković, a kao izaslanici Vlade su poslani ministri Božidar Kalmeta i Tomislav Karamarko.

Godišnjica će sutra biti obilježena i mimohodom sjećanja u Vodicama, a misa zadušnica za poginule vatrogasce će se služiti i u mjesnoj crkvi u Tisnom.