Dalmacija u mojem kvadru - otvorenje izložbe u kući slikara Ivice Propadala u Betini

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Dalmacija u mojem kvadru - otvorenje izložbe u kući slikara Ivice Propadala u Betini

29. srpnja 2012. godine, u obiteljskoj kući Ivice Propadala u  Betini,  otvara se jedinstvena galerija - kako po veličini od devet četvornih metara, tako i po načinu izlaganja umjetnina. Naime one se izlažu ispod staklenog poda po kojemu se normalno hoda i razgledava. Devet autora će tako izlagati u devet kvadrata galerije  koja se nalazi u prostoru isušene gušterne.
Dalmacija u mojem kvadru je i ime galerije i ime ove i svih budućih izložbi. Devetorica autora su pomno odabrani, a njihova različitost je učinila izložbu zanimljivom. Na jednoj strani  tako imamo klasično štafelajno slikarstvo i kiparstvo: Vatroslav Kuliš, Petar Barišić i Ivan Fijolić, s druge strane instalacije: Saša Šekoranja, Feđa Vukić i Željko Kovačić. Fotografije su Ive Pervana i Ivice Propadala. Zanimljiv je video i zvuk dokumentarnog filma Nikole Babića – 'Šijavica'. Izložbu prati i katalog s duhovitim tekstom Ive Šimata Banova, a galeriju i izložbu će otvoriti Zlatko Gall.
Još jedna zanimljivost vezana uz galeriju njeno je radno vrijeme. Naime, bit će otvorena samo kad je kod kuće vlasnik Ivica Propadalo.

izvor: http://www.tportal.hr