Započeli radovi na rekonstrukciji raskrižja Kapela

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Započeli radovi na rekonstrukciji raskrižja Kapela

Na zahtjev Općine Tisno i nakon provedene javne nabave od strane Hrvatskih cesta d.o.o., započeli su radovi na rekonstrukciji raskrižja državne ceste D8 i D59 na lokalitetu Kapela. Rekonstrukcija ovog raskrižja razriješiti će probleme koji nastaju na ovom križanju tijekom cijele godine, a osobito u prometnim špicama tijekom ljetne turističke sezone.
Općina Tisno je inzistirala na ovom projektu i na donošenju kvalitetnog rješenja koje će onemogućiti da se događaju problemi i teške prometne nesreće poput onih kojima smo nažalost svjedočili proteklih godina. U prometnom smislu na okolnosti nastanka problema u ovom prometnom čvoru utječu: povećanje prometa sa autoceste A1 čvor Pirovac, prebrza vožnja vozila koje dolaze iz poddionica iz pravca Pirovca i Vodica koje su izvedene na krivinama, mogućnost priključka na D8 iz oba smjera državne ceste D59 (iz pravca čvora Pirovac sa autoceste A1 i iz pravca Tisno-Murter), postojanje parkirališta dva ugostiteljska objekta uz sam rub ceste D8 kao i postojanje dva autobusna stajališta, smanjena preglednost kao i stvaranje kolona za vrijeme sezonskog otvaranja mosta u Tisnome.
Procijenjena vrijednost radova je 4.000.000,00 kuna, a ova rekonstrukcija je II faza saniranja problematičnih točaka u prometu na području Općine Tisno. U I fazi rekonstruirana je cesta Dazlina-Kapela, a vrijednost tih radova bila je 8.000.000,00 kuna.
Očekivano trajanje radova je oko 3 mjeseca, tako da će raskrižje Kapela spremno dočekati narednu turističku sezonu.

Ujedno se mole vozači za strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa za vrijeme izvođenja radova od 03.01. - 07.03.2013.