Otvaranje Osnovne glazbene škole u Tisnome

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Otvaranje Osnovne glazbene škole u Tisnome

Pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta gospođa Sabina Glasovac je danas u prisustvu šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, načelnika Općine Tisno Ivana Klarina, ravnateljice Slavke Plenča, profesora, učenika i roditelja otvorila Osnovnu glazbenu školu u Tisnome. Osim gospođe Glasovac, prisutnima su se obratili župan Goran Pauk, ravnateljica Slavka Plenča i načelnik Ivan Klarin. 
Inicijativu koju je u travnju ove godine pokrenula Općina Tisno, u postupku formiranja nove glazbene škole u Tisnome uz tri postojeće na području naše županije (Šibenik, Drniš i područna škola Knin) odobrilo je i podržalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Šibensko-kninska županija koja je kao osnivač Osnovne škole Vjekoslava Kaleba, izmjenom Statuta omogućila uklapanje glazbene škole u Osnovnu školu.

Od 50 zainteresiranih, u školu je upisano 26 učenika u pet glazbenih odjeljenja (flauta, klavir, violončelo, gitara i violina). U postupku osnivanja, glavni cilj je bio dodatno obogatiti osnovnoškolsko obrazovanje na području otoka Murtera te omogućiti svim talentiranim učenicima glazbeno obrazovanje.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sufinancirati će materijalne troškove i troškova plaća djelatnika, a Općina Tisno je u ovoj godini izdvojila iz svog proračuna 100.000,00 kuna za nabavu glazbala.

Foto galerija