U spomen.....

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

U spomen.....

Dragi ožalošćeni - supruga, majke, braćo i sestre i rodbino poginulih vatrogasaca, oca i sina Ivice i Ante Crvelina i Marka Stančića. Dragi prijatelji nazočni ovom tužnom skupu.

 
Od trenutka kada je došlo do tragičnog događaja pogibije i teškog ranjavanja vatrogasaca, pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tisno i Javne vatrogasne postrojbe Šibenik izrečeno je bezbroj riječi sućuti obiteljima poginulih, riječi podrške i želja za ozdravljenje ranjenih, a tuga svih nas ostaje jednaka i nikad neće prestati.
 
Malo mjesto kao što je Tisno, koje je u mnogo čemu kroz svoju povijest i danas bilo i i ostalo i te kako veliko, ne pamti ovakvu groznu tragediju koja nas je zadesila u jednom danu, trenutku.
 
Dobri, izuzetno vrijedni i samoprijegorni vatrogasci Ante i Marko, koji su sudjelovali u brojnim akcijama gašenja požara na području čitave Lijepe naše, spletom brojnih nesretnih okolnosti nastradali su užasnom smrću u cvijetu mladosti, a Ti, naš dragi Ivica u zreloj muževnoj i roditeljskoj dobi.        
 
Iza vas nam je ostala neutješiva tuga, sjećanje koje nikad neće izblijediti i jedino što možemo učiniti je briga da članovima vaših obitelji, vašim najmilijim, pomognemo na sve moguće načine, kako bismo im barem malo olakšali bol koju osjećaju vašim gubitkom.
 
Nikada vas nećemo zaboraviti i uspomenu na vas trajno ćemo čuvati!

Dopustite mi da se još jednom od vas, u ime svih žitelja Tisna oprostim stihovima jednog našeg pokojnog Tišnjanina, koji kao da su za vas pisani:

 

Tisno moje, što ponosno,

u tjesnacu morskom stojiš,

ti kroz povijest roda moga,

velikane mnoge brojiš.

 

Među njima vidno mjesto,

prijatelji dragi znajte,

sobom nose i za groba,

naši dragi Ivica, Marko i Ante.

 

Majkama i očevima preminulih, supruzi, braći i sestrama i ostaloj rodbini  još jednom upućujem iskrene izraze sućuti u ime Općinskog vijeća i Poglavarstva, svih žitelja Tisna i Općine Tisno, te u svoje osobno ime.

 

Neka je vječna hvala i slava našim vatrogascima, koji su obavljajući  časno i požrtvovno teške i značajne zadatke za svoju Domovinu, položili na njezin oltar, ono najvrijednije – SVOJ ŽIVOT.

 

Načelnik Općine Tisno

 
   Joso Stegić