KUD Zora hodočastio na Festu sv. Vlaha

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

KUD Zora hodočastio na Festu sv. Vlaha

Članovi KUD-a Zora hodočastili su 2. i 3. veljače na Festu sv. Vlaha u Dubrovnik koji je slavio svog zaštitnika 1041. put. Betinjani su uz brojne hodočasnike iz Šibensko-kninske županije ponosno predstavljali svoje mjesto i općinu Tisno.
Sudjelovali su u cjelokupnom slavlju Dubrovačke biskupije;na dojmljivoj svečanoj misi u dubrovačkoj katedrali s porukom ljubavi prema bližnjem i obitelji koju je predvodio đakovačko-osječki mons. Marin Srakić, te u svečanoj procesiji,koja je poslije misnog slavlja krenula ulicama Grada, s barjacima župa i bratovština te s moćima sv.Vlahe,zaštitnika ponosnog grada pod Srđem.
U procesiji su sudjelovali svi biskupi i svećenici, redovnice, predstavnici javnog života,brojni vjernici odjeveni u narodne nošnje, uključujući i Kulturno umjetničko društvo iz Betine. Izvijanje barjaka Gospe od Gradine, predstavljanje i rukovanje s dubrovačkim biskupom kao i srdačno pozdravljanje dubrovačkih kapetana ostavilo je trajni trag u srcima Betinjana. Ponosni što su sudjelovali u velikoj festi, puni dojmova o velikodušnosti i srdačnosti Dubrovčana napusti li su zidine Grada nadajući se ponovnom susretu sa sv. Vlahom i ponovnom isticanju betinskih boja u južnim dijelovima lijepe nam domovine.