Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Tisno

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Tisno

Danas je u prostorijama vijećnice Općine Tisno, održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Tisno, povodom Dana Općine Tisno i blagdana Sv. Martina, zaštitnika tišnjanske općine. Sjednici su uz općinske vijećnike i pripadnike udruga sa područja Općina Tisno, prisustvovali šibensko-kninski župan gospodin Goran Pauk, načelnik Općine Murter-Kornati Ivan Božikov i njegova zamjenica Mare Kovačev, predsjednica Općinskog vijeća Općine Murter-Kornati Matea Bašić, zamjenik načelnika Općine Pirovac Ante Čubrić i ostali gosti. Nakon što je predsjednik Općinskog vijeća Petar Jakovčev otvorio sjednicu, uzvanike je na početku sjednice pozdravio načelnik Ivan Klarin koji je u prigodnom govoru istaknuo napredak Općine Tisno u posljednjih godinu dana, a nakon njega prisutnima se obratio i župan Goran Pauk.

Na sjednici su bili prisutni članovi pjevačke družine “Ban Jelačić” Hrvatskog časničkog zbora grada Karlovca, čiji predstavnik  gosp. Branko Halužan je također pozdravio prisutne i prenio dobre želje iz Karlovačke županije. Pjevačka družina je izvela himnu RH, kao i nekoliko pjesama iz svog repertoara.

Najsvečaniji dio sjednice je nastupio dodjelom nagrada i priznanja, a prije same dodjele ovogodišnji laureati su uzvanicima prezentirani kratkim video predstavljanjem.Slavka Plenča - nagrada za životno djelo, ove godine se dodjeljuje ravnateljici osnovne škole Vjekoslava Kaleba u Tisnom s obzirom na dugogodišnji staž,  kao profesorice hrvatskog jezika u Tisnom, a potom kao ravnateljice u periodu dužem od dva desetljeća.
Slavka Plenča školovala je i odgojila generacije djece s ovog područja. U svom mandatu ravnateljice osnovne škole odradila je niz zahtjevnih poslova, premještaj u novu školsku zgradu, kao i nedavno otvaranje osnovne i glazbene škole Tisno. Slavka Plenča zaštitni je znak prosvjete na području Općine Tisno.

Krsto Barić - priznanje Općine Tisno dodjeljuje se prvom načelniku Općine Tisno u samostalnoj državi. Krsto Barić, osim profesionalne karijere kao načelnik Općine Tisno koju je obnašao u periodu od 1993. do 1997. godine, te prvog direktora javnog komunalnog poduzeća „Ježinac“, istaknuo se i u društvenom i kulturnom životu općine kroz djelovanje u brojnim udrugama, pogotovo u KUD-u Hartić, te kao predsjednik Udruge Antifašističkih boraca Općine Tisno. Nakon dugogodišnje profesionalne i političke karijere priznanje se dodjeljuje povod odlaska gosp. Barića u zasluženu mirovinu.

Perla nero d.o.o. zahvalnica Općine Tisno, tvrtki koja se u Tisnome pokazala kao prepoznatljiv čimbenik i suradnik u realizaciji brojnih kulturnih projekata u pomoći djece u njihovu odrastanju. Tvrtka „Perla nero“ , osim obavljanja u raznim kulturnim udrugama na području Općine Tisno, prepoznavajući njihove potrebe, za novu knjižnicu i čitaonicu donirali su knjižnici i čitaonici Tisno preko 500 novih naslova za potrebe opremanja knjižnim fondom naše knjižnice.

Rudi Vučić, ravnatelju Glazbene škole Ivana Lukačića u Šibeniku, dodjeljuje se zahvalnica Općine Tisno s obzirom na sveobuhvatnu stručnu i tehničku pomoć koju je pružio Općini Tisno u periodu osnivanja Osnovne glazbene škole Tisno.

Ante Balin – priznanje Općine Tisno za sudjelovanje u doprinosu razvoja mjesta Betina, promicanju drvene brodogradnje, „kalafatu“ koji je cijeli život posvetio tom poslu, posljednjem od živuće trojice starih kalafata, a koji je svoje znanje prenio mnogim mladim generacijama brodograditelja.

Foto galerija