Na večeri tišnjanskog folklora više od 200 sudionika

Bookmark and Share Zanimljivosti Novosti

Na večeri tišnjanskog folklora više od 200 sudionika

Više od dvjesto sudionika koji su nastupili na Večeri tišnjanskog folklora, koju je u nedjelju navečer na tišnjanskom trgu Rudina dr. Franje Tuđmana, a povodom svoje druge godišnjice osnutka organizirao tišnjanski KUD Travulin, oduševili su mnogobrojne Tišnjane i njihove goste.
Bila je to, kako reče, voditelj programa Boris Čubrić prava smotra bogate folklorne i kulturne tradicije primorskog dijela šibenskog kraja.
Večer je otvorio mladi mandolinski orkestar iz Brodarice i Krapnja da bi potom kazivajući običaje, plesove i pjesme svojih mjesta nastupili članovi KU Vodiške perlice (Vodice), KU Bezdan (Pirovac), KUD Zora (Betina), KUD Spužvar (Brodarica/Krapanj), KU Krč (Primošten) te članovi domaćina KUD-a Travulin. Večer, koju će zasigurno svi dugo pamtiti, svojim nastupom upotpunili su i oduševili gosti iz KUD-a Sveti Antun-Pokupska dolina (Karlovac) te muška klapa Filip Dević iz Splita.
Raznovrsnom, dvoipolsatnom programu doprinijeli su i članovi tišnjanskog Amaterskog kazališta Buža, Stanko Colić i Ivica Kaleb koji su izvodili ulomke iz novele „Marač nije umro“ velikog hrvatskog književnika i akademika, Tišnjanina, Vjekoslava Kaleba.
Inače, večer tišnjanskog folklora otvorio je Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno koja je uz Turističku zajednicu Općine Tisno bila suorganizator ove manifestacije.