15.05.2020, 11:04h

Epidemiološke upute za proslavu blagdana Gospe od Karavaja

 

Povodom blagdana Gospe od Karavaja 25. i 26. svibnja na snazi će u Tisnome biti posebne epidemiološke mjere u vezi kontrole broja vjernika i hodočasnika.

 

Općina Tisno ove godine neće izdavati propusnice za odlazak na svetište zbog smanjenja gužvi i grupiranja ljudi. Stanovnici Tisnoga moći će normalno prometovati kroz mjesto bez propusnice, dok za sve ostale vrijedi zabrana prometovanja u centar mjesta. Propusnice će izdavati Župa sv. Duha u Tisnome i to isključivo za svećenike koji će služiti svete mise.

Na Trgu dr. Šime Vlašića ispred zgrade Općine Tisno bit će postavljen punkt na kojem će se propuštati određen broj vjernika.

Ovim putem pozivamo sve hodočasnike da zbog poznatih epidemioloških propisa svoj dolazak rasporede na više svetih misa jer će biti ograničen broj vjernika na svakoj pojedinoj misi, a sve sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Biskupske konferencije Hrvatske.

Mole se svi oni koji će te dane posjetiti Tisno i svetište Gospe od Karavaja da vode računa prvenstveno o zabrani okupljanja više od 40 ljudi na jednome mjestu, da provode stroge higijenske mjere i što je najvažnije da drže fizičku udaljenost od drugih vjernika.

Za sve dodatne informacije u vezi samog blagdana može se kontaktirati direktno Župu sv. Duha u Tisnome ili Stožer civilne zaštite Općine Tisno.