08.01.2016, 14:18h

Muzej betinske drvene brodogradnje uključen u manifestaciju Noć muzeja 2016

 

Hrvatsko muzejsko društvo organizira Noć muzeja u Hrvatskoj od 2005. godine, a manifestacija je prerasla nacionalnu u koju se uključuje sve više muzeja i gradova, a broj posjetitelja prelazi broj od 70 000.

 

Ove godine, u Noć muzeja koja će se održati 29. siječnja 2016. godine uključen je i Muzej drvene betinske brodogradnje. Betinski muzej se tako uključuje u ovaj veliki kulturni događaj koji je osim svojih širih značajki i ciljeva poput približavanja bogatstva i raznovrsnosti kulturne baštine široj publici, značajan između ostaloga i kao  podloga za promišljanje i razradu kulturno-turističkih itinerera i njihovu održivost tijekom čitave godine.  

Noć muzeja u Muzeju betinske drvene brodogradnje zamišljena je kao kao ugodno druženje uz igre, poeziju, klapsku glazbu i degustaciju betinskih tradicijskih jela. Program će započeti u 18,00 sati i trajati do 01,00 ujutro.

Detaljan program betinske Noći muzeja možete pogledati ovdje http://nocmuzeja.hr/popis-muzeja/muzej-betinske-drvene-brodogradnje/