02.11.2015, 13:47h

Obilježena dvadeseta godišnjica veslanja u Tisnome

 

Proteklog vikenda obilježena je dvadeseta godišnjica veslačkoga sporta u Tisnom. Veslački klub Dupin prošao je niz izazovnih razdoblja u svojoj kratkoj povijesti, te sada djeluje kao stabilan i dobro organizirani klub. Okuplja djecu i mlade sa područja Općina Tisno, Murtera, Pirovca i Vodica. Zahvaljujući pomoći roditelja veslača, donatora, donacija Hrvatskog olimpijskog odbora i Općine Tisno nabavljeni su veslački čamci i druga vrijedna oprema.

 

Za istaknuti je da su  prve čamce (dvojac na pariće,skif) koji su došli u Klub, kupili roditelji tadašnjih veslača. Gospođa Mileva Ebel (rođena Stipaničev) nizom donacija pomogla je da se uvjeti rada dignu na zadovoljavajuću razinu. 

Kroz proteklih dvadeset godina ostvareni su i zavidni rezultati na regatnim stazama. Naše veslačice i veslači osvojili su šesnaest naslova državnih prvaka, donosili su medalje sa međunarodnih regata, nastupili su u sastavu hrvatske juniorske reprezentacije. Uz podršku lokalne zajednice VK Dupin ne sumnja u svijetlu budućnost veslanja u Tisnom. 

U sklopu  obilježavanja dvadeset godina veslanja u Tisnom održana je i sjednica Vijeća klubova Veslačkoga saveza Dalmacije. Tom prigodom urečene su nagrade i priznanja veslačima i veslačkim djelatnicima za postignute rezultate u protekloj veslačkoj sezoni. 

Svojim dolaskom svečanost su uveličali braća Valent i Martin Sinković, te njihov trener prof. Nikola Bralić. Braća Sinković su višestruki i aktualni svjetski prvaci u dvojcu na pariće , pobjednici svjetskog kupa, srebrni sa OI u Londonu u četvercu na pariće.