15.11.2017, 08:39h

Održana promocija slikovnice Šarene čarapice autorice Mirele Klarin-Petrina

 

Sinoć je u prepunom Društvenom domu Tisno održana promocija slikovnice "Šarene čarapice" autorice Mirele Klarin-Petrina i tako je taj projekt Narodne knjižnice i čitaonice Tisno napokon ugledao svjetlo dana.

 

Divnu večer u Društvenom domu Tisno pjesmom i plesom otvorili su mladi folkloraši KUD "Zora" iz Betine.

- Cijeli je projekt počeo zapravo od samog otvaranja naše knjižnice, 2015. godine, kada smo prvi puta i obilježili dan osoba sa sindromom Down. Već tada smo primijetili da su tete u vrtićima kao i roditelji i učitelji ali, naravno i djeca u tim ustanovama vrlo zainteresirani za obilježavanje spomenutog Dana, te smo ih željeli još više senzibilizirati, dotaknuti i naravno s njima osmisliti "ono nešto". U početku smo mislili samo obilježiti taj dan, upozoriti djecu i odrasle na različitosti i prihvaćanje istih. Međutim, naišli smo na veliku zainteresiranost i malih i velikih, tako da je ta naša ideja izrodila cijeli projekt koji je na kraju prepoznalo i Ministarstvo kulture i financijski nas poduprli.

Slikovnicu su  predstavile autorica teksta Mirela Klarin-Petrina i ilustratorica Mirjana Jelinčić.

Slikovnica "Šarene čarapice", kao i naša Snješka koja je u njoj glavni lik, prilika je kako bismo upozorili na značajne poteškoće s kojima se kod nas susreću osobe sa sindromom Down kao i njihovi roditelji.

O veseloj i uistinu posebnoj priči, ovih će dana zasigurno pričati mnogi. Moglo se to zaključiti sinoć u Društvenom domu Tisno gdje se tražila stolica više, a na tako značajan dan za ovdašnju knjižnicu, među brojnim posjetiteljima našla se i predsjednica Udruge Kamenčići iz Šibenika Sonja Ninić-Ševo u pratnji svojih štićenika.