28.12.2021, 11:15h

Pomažemo jedni drugima – "ZAŽELI - program zapošljavanja žena" – faza II

 

U sklopu projekta „Pomažemo jedni drugima“ Općina Tisno zapošljava žene starije od 50 godina s najvišom završenom srednjom stručnom spremom kako bi osobama od potrebe pomagale u kućanstvu.

 

Do sada je Općina Tisno zaposlila tri žene. Svaka od njih brine o šest štićenika (uz prethodnu suglasnost Centra za socijalnu skrb) za pomoć u kućanstvu i s radom su počele  9. prosinca 2021. godine.

U sklopu projekta planira se zaposliti još tri žene koje zadovoljavaju uvjetima natječaja. Natječaji za zapošljavanje će se ponavljati dok se ne popuni tražena kvota.

Cilj projekta je povećati zaposlenost žena s najviše srednjoškolskim obrazovanjem i jačanje njihovih kompetencija uz pružanje podrške starijim osobama u nepovoljnom položaju. Projekt će pridonijeti poboljšanju životnih uvjeta najranjivijih skupina i njihovih obitelji, te nezaposlenih žena.

Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Šibenik, Centar za socijalnu skrb Šibenik i Dom za starije osobe Tisno.

Trajanje II faze projekta je do 24. studenog 2022. godine, a nakon isteka iste planira se nastaviti i s trećom fazom projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 556.880,00 kn i cijeli iznos sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.