16.03.2015, 14:34h

Obilježavanje Svjetskog dana pripovijedanja i Međunarodnog dana osoba s Down sindromom u Tisnome

 

U narednom tjednu Narodna knjižnica i čitaonica u Tisnome priprema obilježavanje dva vrlo značajna dana.

 

U petak, 20. ožujka, obilježava se Svjetski dan pripovijedanja.  Riječ je o globalnoj proslavi umijeća usmenoga pripovijedanja, a slavi se svake godine na proljetni ekvinocij. Toga dana ljudi diljem svijeta pripovijedaju i slušaju priče.U Hrvatskoj se Svjetski dan pripovijedanja obilježava već nekoliko godina pripovijedanjem narodnih bajki, a od ove godine po prvi put i u našoj knjižnici.

20.03.2015. u 18 sati dovedite djecu u knjižnicu gdje će im princeza ispričati bajku!

Na prvi dan proljeća 21. 03. 2015.  obilježava se Međunarodni dan osoba s Down sindromom (World Down Syndrome Day). Datum (21/3) predstavlja 3 kopije kromosoma 21, koji je jedinstven za osobe s Down sindromom. 
Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape. Čarape moraju biti šareno, predivno sretne, baš kao junaci ovoga dana.  Šarenim čarapama pokazujemo da podržavamo borbu osoba s Down sindromom da se integriraju u naše društvo, da im osiguramo mjesto u vrtiću i školi, da im osiguramo posao.
Kada nas na poslu, ili u školi ili na ulici upitaju: zašto nosiš šarene (različite) čarape, progovaramo o problemima osoba s Down sindromom i pokazujemo podršku.

U 17 sati ćemo čitati i razgovarati o sindromu Down.

Dođite u knjižnicu u šareno, predivno sretnim čarapicama!