13.03.2021, 17:27h

Svečano otvoren Dječji vrtić Ribica u Jezerima

 

Danas, u subotu 13. ožujka svečano je otvorena nova zgrada Dječjeg vrtića Ribica u Jezerima.

 

Na samom početku svečanog otvaranja ravnateljica Dječjeg vrtića Spužvica, gospođa Petra Kranjac zahvalila se načelniku Općine Tisno i svim suradnicima koji su dali svoj doprinos pri ostvarenju projekta realizacije izgradnje nove zgrade Dječjeg vrtića Ribica u Jezerima.

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin najprije se zahvalio gradu Herfordu, gradu prijatelju iz Njemačke koji je 1997. godine pomogao u izgradnji prvog dječjeg vrtića u Jezerima, a koji je s vremenom svojim kapacitetom postao premali. Na istom mjestu izgrađen je sada novi Dječji vrtić koji će zadovoljiti potrebe naše zajednice.

Načelnik Klarin naglasio je kako su sredstva za ostvarenje ovog projekta povučena iz Europskih fondova u iznosu od 80% te zahvalio  djelatnicima Općine Tisno, djelatnicima Dječjeg vrtića Spužvica, izvođačima radova, projektantima i svim stručnim suradnicima koji su omogućili uspješan završetak Dječjeg vrtića Ribica u Jezerima. Velika je radost i veselje završiti jedan ovakav projekt koji će služiti za bolje, sigurnije i veselije odrastanje naše djece.

Nakon pozdravnih riječi, don Tuna Jozić blagoslovio je novu zgradu Dječjeg vrtića u Jezerima, a načelnik Ivan Klarin svečano prerezao traku za otvorenje.