10.11.2020, 10:25h

ZAVRŠEN 6. LIKOVNO-LITERARNI NATJEČAJ "MISTO MOJE DRAGO"

 

Povodom proslave blagdana svetog Martina, zaštitnika općine, i obilježavanja Dana Općine Tisno, Narodna knjižnica i čitaonica Tisno organizirala je i provela literarno/ likovni natječaj na temu „ Misto moje drago“ s ukupnim fondom nagrada od 2.000,00 kuna.

 

Na objavljeni natječaj prispjelo je ukupno 14 radova.

LIKOVNI RADOVI:

Prosudbena komisija u sastavu: dipl.restaurator/konzervator umjetnina Jelena Ćurić, Miljenko Meštrov, Andrea Vlaić, Mirela Klarin-Petrina i Silvija Ćurić procijenili su sve radove i donijeli sljedeću odluku o nagrađivanju. 

Opservacijom natječajnih radova proglašeni radovi izdvajaju se kao najbolji iz aspekta kriterija ocjenjivanja istih u zasebnim kategorijama. Koncept prosuđivanja radova bazirao se na poimanju istih u vidu najbolje realizacije u stilskom, likovnom i tematskom interpretiranju unutar pojedine kategorije.

Nagrade na 6. likovno literarnom natječaj Narodne knjižnice i čitaonice Tisno „Misto moje drago“ osvojili su:

LIKOVNI RADOVI – KATEGORIJA DJECA DO 10 GODINA – skupni radovi

(popis radova je po redoslijedu dostave u Knjižnicu)

- „Zajedno u igri“ – zaporka Dvorište

Obrazloženje:  uvijek izvrsni, već i prepoznatljivi stilom koji je likovnim putem uprizorio najdraži kutak i simbol prvog dječjeg odrastanja u Betini – eksterijer Betinskog vrtića – njihovo novo uređeno, svakako i poučno dvorište. 

-  „Dizalica na škveru“ – zaporka Dizalica 

Obrazloženje: Rad „Dizalica na škveru“ je najimpresivniji u dojmu dječjeg pristupa i realizacije upravo jednog od najatraktivnijih i najmonumentalnijih, svakako najvažnijih točki u mjestu Betina, a to je brodogradilište, odnosno najnoviji element brodogradilišta koji je ujedno i najveća dizalica na ovim prostorima.

- „Misto moje drago u tebi se krije blago“ – zaporka M1B2G4

Obrazloženje: Rad koji je svojom domišljatom šarolikom jednostavnošću zaplijenio gotovo svaki pogled u kaskadnoj pitoresknoj igri kućnih krovova. Pohvaljuje se posebno prepoznata upravo dječja ruka u stvaranju.

LIKOVNI RAD – pojedinačni

-"Tisno" – zaporka – Mala maca

Obrazloženje: kao izdvojena kategorija, vrlo jednostavno kroz par tonova privlači ovaj rad, a neizostavno povlači i poveznicu mogućeg trajnog korištenja u vidu otiska upravo ovakvog motiva na neki uporabni predmet ( T-shirt, razglednica, čaša, a sve u svrhu prepoznatljivog suvenira mjesta.)

LITERARNI RADOVI – KATEGORIJA POEZIJA

„Težački život“ – zaporka MB3105

LITERARNI RAD – PROZA

- „Folklor“ – zaporka PITBULLBETINA

Ovim putem posebna pohvala upućuje se voditeljima djece u procesu stvaranja i nastajanja ovih radova koji uz sami natječajni segment pružaju poduku i pouku djeci različitih dobnih skupina, a koja se očituje u međusobnoj toleranciji izražavanja, solidarnosti i timskom radu, poštivanju različitosti, reciklažnom korištenju u svrhu nove namjene „odbačenih“ stvari te, jednako tako u konačnici, disciplini u provedivosti donošenja zajedničke teme i realizaciji iste, koju kao rezultat imamo priliku biti počašćeni i vidjeti ju kroz vizualnost likovnog stvaralaštva ovih radova.

Nažalost, zbog epidemioloških preporuka ovogodišnja izložba i proglašenje pobjednika nije se održalo u  Knjižnici. 

Radove možete vidjeti u galeriji, a sve autore molimo da se jave u Knjižnicu kako bi dogovorili preuzimanje zahvalnica i nagrada.